- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Torsk med smörstekta kantareller , dillsås och kokt potatis

Denna veckan prövar vi en  matkasse här hemma, så denna veckan behöver jag inte alls fundera ut några maträtter. Ganska trevlig ibland, fast jag gillar att skriva egna matscheman också.

Menyn ser ut följande :
Smörstekt torsk , kantareller , dillsås och kokt potatis
Kålpudding, potatis och lingonsylt
Fläskytterfile i färsk tomatsås med dragon och tagliatelle
Tropiskkyckling med passionssallad & ris
Chili sin carne i tortillabröd med avokadoröra

Vi startade redan igår och det blev torsk – med jättegod dillsås.


Det stod inget om citronpeppar i receptet – men det vill jag gärna ha när jag steker fisk. 

Det här behöver du till 4 personer :
600 gram torsk
smör
mjöl
salt + citronpeppar

Dillsåsen: 
3/4 dl grädde
2 dl mjölk ( jag valde att ta bort mjölken och ersätta med grädde)
1/2 msk mjöl + 2 msk mjölk
1/2 tärning fiskbuljong
1 kruka dill

Serveras med :
Koktpotatis
Smörstekta kantareller
Ärtiga bönor

Gör så här:
Mät upp grädden / mjölken till såsen. Och låt sjuda upp på svag värme,
vänd ner buljongtärningen, och rör ihop mjöl med mjölken och vänd ner under tiden du vispar. Finhacka ner en kruka dill och vänd ner. Jag smakade av med lite salt också.
Ta fram torsken ( gärna färsk) och skär lagom portionsbitar, salta och peppra. Och vänd fileerna i mjöl innan du steker dem i smör.

Servera sedan med ärtiga bönor, kokt potatis, smörstekta kantareller och en bit citron.

Gott

1