- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Recept på jordgubbsmoussetårtan

Hallå där. 

Det tog lite tid… Men  nu har jag fått ordning på bilderna på jordgubbstårtan 🙂
Vi har ju strålande solsken över stan, så man vill helst bara vara utomhus. Härligt när sommarsolen visar sig. Jo jag fick lite frågor om denna tårtan, och jag kan lova att den inte  var speceillt svår att göra. Den är krämig och smakar sommar så snåla inte på jordgubbarna om ni ska göra den, det är dessa som lyfter hela kakan. Extra plus för att den inte var för söt – och för att jordgubbsmoussen fick en vacker färg.

Kombon : choklad och jordgubbar är kanske den bästa.
Mums Mums

Det här behöver du till botten :

120 gram smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 gnutta salt
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao

Moussen :
5 st gelatinblad
500- 600 gram mixade jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde

Dekorera med minst 1 liter jordgubbar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa det rumsvarma smöret och sockret pösigt och rör ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, salt, kakao , vaniljsocker och vänd ner i smörsmeten och blanda.
Vänd sedan ner i formen ( cirka 22 cm ) och bred ut.  Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut och låt svalna medan du gör moussen.

Lägg gelatinbladen i  kallt vatten , och mixa jordgubbarna till en slät pure.Vispa sedan florsocker och äggulor poröst, och vispa grädden i en annan bunke. Den ska vara lättvispad. Värm sakta upp cirka en dl av jordgubbspuren och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner så att den löser sig i den varma jordgubbspuren. Den ska inte koka.  Blanda sedna ner den i äggröran med resten av jordgubbspuren, och rör till en slät smet.  Och vänd sedan ner grädden till en slät smet. Häll sedan den rosa smeten över browniebotten och ställ kallt i minst fyra timmar.

Innan dekorering

Både frys och kyl går bra, jag ställde min i frysen över natten och tog fram den och satte den i kylskåpet på morgonen kanske 5-6  timmar innan vi skulle dekorera och  äta den.
Den ska alltså inte vara frusen när ni äter den, utan kall och moussig 🙂

Detta är en riktigt smarrig sommartårta – den hoppas jag att ni kommer pröva.

* * * * * * * * * * * * *

Min blogg hittar ni lite överallt just nu – och jag fick frågan vad ni kan bli uppdaterade så att ni inte missar allt som händer på bloggen just nu. Och när det skrivs inlägg eller  kommer tävlingar kan ni följa matbloggen även på  facebook- HÄR
Eller via bloglovin- sidan hittar ni HÄR [1]

Ja och så  via instagram , där uppdaterar jag med bilder från hem, hus och matlagning flera gånger om dagen. Ni hittar mig där @jennysmatblogg 

2