- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kyckling och choritzogryta

Nu kommer receptet på middagen vi lagade igår , precis som utlovat.
Riktigt gott att ha kyckling, och choritzo i samma gryta- hade jag haft oliver hemma hade jag även blandat i en burk med sådana. Gott!

Det här behöver du : 

3 kycklingfileer
smör
2 choritzokorvar
1 liten lök
5 dl vatten
1 tärning  hönsbuljong
2 msk tomatpure
1 tsk honung
2 msk hackad persilja
1 1/2 dl grädde
Maizena
ev. 1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Serveras med ris, pasta eller klyftpotatis

Gör så här :

Skiva kycklingen och korven tunt, och smörstek först kycklingen.
När kycklingen är klar så blanda ner  den  hackade löken och korven & fräs tills de fått fin färg. Blanda ner tomatpure, honung, vatten, grädde & buljongtärning  och låt sjuda upp.
Rör ner hackad persilja och smaka av med lite salt och peppar. ( ev. sambal oelek och korven inte var tillräckligt kryddig ) Red av såsen med maizena till önskad konsistens och sedan klart att servera, med potatis eller ris.


1