- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Wienernougat


Dagens tips på lättbakat…


Något som jag tycker är gott och roligt att göra hemma är wienernougat.
Och denna bakas alltså inte endast till julen, utan lite närsomhelst.

Det här behöver du :
100 gram mjölkchoklad (eller om man hellre vill mörkchoklad 70 % )
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Gör så här:
Rosta mandelns i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bruter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandatssamman.
Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper , ju mindre form- ju tjockare blir chokladbitarna. Ställ sedan svalt.
Skär i bitar när wienernougaten är kall med en skarp kniv så att du får fina jämna bitar.

Försvinnande goda.

1