Wienernougat


Dagens tips på lättbakat…


Något som jag tycker är gott och roligt att göra hemma är wienernougat.
Och denna bakas alltså inte endast till julen, utan lite närsomhelst.

Det här behöver du :
100 gram mjölkchoklad (eller om man hellre vill mörkchoklad 70 % )
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Gör så här:
Rosta mandelns i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bruter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandatssamman.
Vänd då ner den rostade mandeln. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper , ju mindre form- ju tjockare blir chokladbitarna. Ställ sedan svalt.
Skär i bitar när wienernougaten är kall med en skarp kniv så att du får fina jämna bitar.

Försvinnande goda.

1

15 responses to “Wienernougat

  1. al68 skriver:

    Mums vad gott, synd bara att jag har slutat äta sånt här ; )

    Ha en skön dag, kram kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Va? Ingen choklad alls? 😮
      Stackare 😉

      1. al68 skriver:

        Inte så synd om mig, det är självvalt ; )

  2. Mums! Jättegott verkligen! Jag tänker alltid på min mormor när jag ser wienernougat dessutom, hon har alltid en ask hemma. 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, visst är det gott 😀

  3. Sara skriver:

    Va mycket gott du lagar! Tack för en bra blogg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kul att du gillar den.
      Det värmer i hjärtat 😀

  4. Carina skriver:

    Den är supergod, mycket godare än köpt wienernougat.
    Tack för många bra recept 🙂

  5. Helena skriver:

    jag tänkte göra det här för 280 pers, jag skulle därför vilja veta hur många bitar det blir per sats. tack för en fin blogg! //Helena

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det beror på hur stora bitar du gör dem… Cirka 25- 30 st kanske

  6. paula skriver:

    Vad för mjölkchoklad är det?
    sånt man hittar på hyllan bland bak saker i affären?

  7. Samia skriver:

    Hur liten är formen du använder för ja använde en liten form men dem blev ej så tjocka så på bilden eller så har du dubbel sats för din sats gav ej så mkt mvh Samia

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hur tjocka man vill ha dem beror på formen. Jag hade en rätt liten,

  8. Louise skriver:

    Brukar du använda ”baknougat” som typ Odense, eller ”godisnougat” typ Dubbelnougat?
    Hälsningar Louise

  9. Maria skriver:

    Jag föreslår en avlång aluminiumform för bröd. Blir lagom tjocka bitar.
    Vi använder mörk choklad och nougat från Odense, som båda finns på bakhyllan.
    Bäst med det här godiset är att det är naturligt glutenfritt och att det går att välja mjölkfri choklad. Jippie!

    Lycka till!

Lämna ett svar till Louise Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *