Petit choux

Hej igen!

Jag har precis kommit innanför dörren efter att ha hämtat Thelmis från skolan och Fanny är hemkommen från första dagen på praktikplatsen. Hon hade haft en jättebra dag, och imorgon så tycker Nomi att det ska bli extra roligt att gå till dagis imorgon eftersom Fanny är på hennes avdelning! Roligt.

Och nu innan det är dags att åka och fylla upp kyl och frys så tänkte jag att jag skulle tipsa om riktigt goda och lättbakade ”Petit choux” .

Tar max 30 minuter att baka- och är allra godast nybakade
IMG_0066-0011 (1)

Det här behöver du :
2 dl vatten
75 gram smör
2 dl mjöl
3 ägg

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt.
Vispa kraftigt ( jag hade elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning. När det är en kletig och jämnt blandad smet så klickar du i den i en spritspåse och spritsar sedan ut cirka 12 – 15 bröden.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du vispar grädden.
Skär sedan av locket och full med grädde ( vaniljcreme är också gott ) och sedan lite syrliga bär.

Hade bara blåbär hemma i frysen, men både jordgubbar & hallon är gott till.

 

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mmmm
10 år sedan

Mums! Och tack för en go blogg:-)

10 år sedan

Vattenbakelser, så gott. Jag tycker det är gott med sylt och vaniljgrädde….mums. Kram Anette

Carina
8 år sedan

Hej! Varför sjunker dom ihop efter jag tagit ut dom?

Jeanette
8 år sedan

Ja har nu testat 2 gånger och mina sjunker i hopp helt platta ?? Vad kan man gjort fel

Nästa inlägg

Grilltallrik med vitlökssås

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x