Potatismuffins och kalas

Hej min vän.
Lördagmorgon ,  och vi for till Öland redan igår för att vara hemma hos lillasyster & familj.  Lillkusinen Nea ska ha sitt barnkalas för sina dagiskompisar idag- och det kan alltid vara bra att hjälpas åt, det ska bjudas på mat, god fika och ordnas lekar och fiskedamm. Och vad tiden går snabbt, jag såg i kalendern att det  bara är en och en halv vecka kvar till valborg. Och om ni ännu inte har börjat klura på recept så har jag ett riktigt roligt och annorlunda potatisrätt. För visst grillar man väl oftast på valborg och då kan jag rekomendera dessa istället för gratäng eller ugnsbakade potatisar.

Serveras nygräddade

Det här behöver du till 4 potatismuffins :
400 gram potatis ( jag hade mjölig sort )
25 gram smör
1 1/2 dl riven lagrad ost
2 stora ägg
salt + peppar

Garnering : Ost

Gör så här :
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Ställ under tiden ugnen på 225 grader. När potatisen är klar så pressar du ner den i en skål , genom en potatispress. Rör ner smör, ägg , salt och peppar och osten. Rör till en jämn smet, och fördela i muffinsformar ( eller som jag gjorde på bilden, klippte ut bakplåtspapper och la i min muffinsplåt. ) Fördela smeten och toppa sedan muffinen med lite god riven ost. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin färg.

Serveras genast !

 

3
Prenumerera
Notis om

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anneli
10 år sedan

Jag älskar potatis i alla dess former så det här måste jag testa nästa helg o förrätten som du skrev ut recept på igår… Tack tack o ha en mysig helg:)

Helma
10 år sedan

Hej! Det där såg riktigt gott ut, det får det bli till köttbiten vi ska grilla i kväll! Kommer också att göra dina chokladkakor som smakar som kladdkakor, till efterrätt. Har inte provat något av recepten förut så det ska bli spännande!
Själv är jag lchf:are så jag ska fundera om jag kan göra en variant av potatismuffinsen med rättika och broccoli i stället. Eftersom det är både ägg och ost i går det säkert att få dem att hålla ihop! Kakorna får jag nog bara ta ett litet, litet smakprov av! 😉
Tycker din blogg är väldigt trevlig och du har så många fina inredningsbilder (ja, alla bilder är förstås fina). Själv är jag inget duktig på det där med inredning, så det är så kul att få tips från andra!
Ha en skön helg på Öland!

Lise-lotte sjöholm
Reply to  Helma
7 år sedan

Prova blomkål om du är lchf:are !

10 år sedan

De ser väldigt goda ut! Kram till dig!

hanna
10 år sedan

Hoppas ni får en fin och härlig helg på öland.

Tack för bästa bloggen. I love it! Kram

10 år sedan

Ser jättefina och goda ut Jennie. 🙂 Hoppas ni får en härligt solig helg på Öland! Kram

10 år sedan

Åh så gott!

al68
10 år sedan

Sitter på vår underbara altan och dricker ett glas rödvin, har precis ätit klart en super god middag, dina färsspett med tzatziki sååå gott. Snart landar vi i soffan med lite annat gott, härlig kväll

10 år sedan

De ser supersmarriga ut! Tack för tipset!

10 år sedan

Vilka härliga bilder blir riktigt hungrig.)

Ida
10 år sedan

Hej!
Hittade hit av en slump och kan säga att jag
i fortsättningen säkerligen kommer att kika in här
varje dag. Så fina bilder, roliga recept mm.

Idag blir det till att prova dina ”kladdkakor” och nästa
gång det blir grillning ska jag allt prova potatismuffinsarna:)
Supertack till en kanonblogg:)

Malin
8 år sedan

Hej! Såg jättegoda ut. Tror du att de funkar att förbereda dagen innan? Tack för alla smarriga recept!

Lena
8 år sedan

Hej.
Har precis hittat hit o inte hunnit pröva ngt än men ser fram emot de.
Tror du man kan göra detta med fast potatis?
Tusen tack för alla recept.

Jenny Warsen
Reply to  Lena
8 år sedan

Välj vilken du gillar bäst 🙂

Therese
8 år sedan

Tack för en super bra blogg!!! Har en fundering ang smöret som ska röras ner. Ska det vara rumsvarmt i små bitar eller smält?

Jenny Warsen
Reply to  Therese
8 år sedan

Tärna ner rumsvarmt smör 🙂

sanna
8 år sedan

Hej! Insåg att min potatispress hamnat på villovägar, finns det något annat sätt? Kan man mosa potatisen eller riva den?

Jenny Warsen
Reply to  sanna
8 år sedan

Riva går finfint.

susanne
8 år sedan

ojj så goda dom var…uppskattade verkligen av alla..kommer helt klart göra om dom
Tack för en trevlig matplogg du har..;-)

Tina
8 år sedan

Tänkte göra dessa i helgen. Men riva potatisen i stället, det borde ju funka?! Hur många beräknar jag per person?

Susanne Halvarsson
7 år sedan

Supergoda, tack för alla fantatiska recept. Var kan man köpa din bok?

jennysmatblogg
Reply to  Susanne Halvarsson
7 år sedan

Den kommer börja säljas på bloggen om några veckor.
Men den går att beställa redan nu via jultidningarna 🙂

Susanne Halvarsson
7 år sedan

Supergoda potatisbakelser, tack för alla goda recept. Var kan man köpa din bakbok?

Sandra
7 år sedan

Hej!
Kan man skippa ägget eller bör de ersättas med något? 🙂

Heléne
7 år sedan

Hej!
Tror du att dessa går att förbereda?
Mvh Heléne

Cecilia
4 år sedan

Är receptet för fyra personer?
Räcker det med en per person?

Nästa inlägg

Petit choux – som förrätt

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x