- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Sega chokladkakor- som smakar kladdkaka

Dessa godingar ska jag ta och baka till helgen, de är farligt goda. Bakade helt utan vetemjöl – dv.s glutenfria  men inte ett dugg LCHF-vänliga iallfall 😉  Har du inte bakat dem- gör det!! Du kommer inte ångra dej.

Gott gott!

40 stycken söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker ( 1 paket )
1/4 tsk salt
2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Rör sedan ner den hackade choklade.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 30 kakor av min smet.Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. )
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

*******************************************************

För ännu mer recept och tips missa inte bloggens facebook sida- KLICKA HÄR [1]
Och för lite mer ”hemma hos”-bilder, renovering, och blocketfynd och det som händer precis nu så finns jag på instagram @jennysmatblogg

Välkomna att följa !

1