- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Vit kladdkaka och hur hittade du hit ?

Välkommen fredag – nu är snart helgen här!

och jag har suttit och bläddrat igenom arkivet här på bloggen, det är lite roligt att upptäcka recept som man inte bakat på länge. Och även se hur man fotograferade för ett par- tre år sedan …. Detta receptet jag tänkte skriva om idag känns som om det var hundra år sedan jag prövade fram 🙂 Hehe, nästan iallafall – och på den tiden bloggade jag på ”Pernillas Värld”. Jag tror att jag har en del som följt med mig sedan dess…. Men jag skulle vilja veta hur just du hittade hit ?

Kan du inte berätta med en rad eller två i kommentarsfältet.  Det skulle vara roligt att veta.

Kanske något till fredagsmyset framför tv:n –
en vit kladdkaka på digestivbotten

Digestivbotten:
100 gram smält smör
14-15 krossade digestivkex

Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
Ströbröd och smör till formen

Kiwikompott:
6 kiwi
3 msk strösocker

Serveringstips:
Kiwikompott och vispad grädde

Gör så här : 
Ställ ugnen på 175 grader,
Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form (ca 22-25 cm diameter) Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.

Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten.Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.  Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering 🙂

Då kan du under tiden göra kiwikompotten, skala och skiva ner kiwin i en kastrull, den vita stammen i mitten på kiwin
används inte i kompotten, blanda ihop med 3 msk socker, omröres under uppvärmning. Mixa den till en slät sås, sila bort överdriven vätska.

Klar att serveras, med kiwikompott och vispad grädde.

2