Lax med dill och philadelphia

Jag vet att många av er gillar maträtter med få ingredienser.
Och denna är precis en sådan- det behövs liksom inget mer för laxen och philadelphiaosten knyter ihop hela maträtten.  Nom nom 

Önskar du att skippa potatisen- ös över lite mer cocktailtomater på laxen för ungsbakade tomater är så himla gott ! 

Till 4 portioner :
4 laxbitar
300 gram philadelphiaost
3 msk dill
Flingsalt
15 cocktailtomater

Serveras med kokt potatis.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen. Lägg laxen i en smord ungsfast form.
Rör ihop philadelphiaosten, med dill och lite salt. Strö över flingsalt  över laxen och bred ut philadelphiaröran över fisken. sprid ut tomaterna och ställ in i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter eller tills fisken är klar.

Servera med potatis.

Många laxrecept har det blivit under min bloggtid.
Har du provat något ? Berätta . .

1
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
11 år sedan

Vi gjorde dina hemmagjorda fiskpinnar för ett tag sedan.
Blan det godaste jag ätit faktiskt.

Tack för en underbar blogg. Kul att läsa lite mer om dig också
Känns som vi känner varandra lite 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

Visst är det så mycket godare att göra sina egna fiskpinnar.
Troligtvis en hel del nyttigare också 😉

Anna G
11 år sedan

Mums! Såg ditt inlägg på Insta och klickade mig genast in här 🙂 Ser supergott ut! Ska testa senare i veckan redan. Är så trött på mitt recept på lax….”Lägg laxen i en ugnfast form, blanda olivolja, vitlök och Santa Marias krydda ”seafood&fish” och skeda upp över fisken. Ta sedan några extra varv med kryddan över fisken igen. In i ugnen tills fisken är klar. Servera med pressad potatis/tagliatelle och sallad.”

Jag har provat några av dina recept men inte just på lax men ”fläskytterfile i krämig sås” och ”kyckling i krämig balsamicosås” är två favoriter – såååå goda!

jennysmatblogg
Reply to  Anna G
11 år sedan

Vad roligt att du har hunnit pröva några recept Anna !
Denna laxen rekomenderar jag dig att pröva:-D

11 år sedan

Ser gott ut och ugnsbakade körsbärstomater är ju sååå gott!

11 år sedan

Hejsan, ja jag har provat flera av dina lax recept och gillar verkligen alla och allrahelst såna som ovan enkla och bara skjuta in i ugnen 😉 – en variant med röd chilipsto har jag gjort många ggr 😉 Nu ska dillvarianten också testas, tack för att du delar med dig 😉

Kram ullis

Camilla
11 år sedan

Ikväll skall denna laxrätt testas 🙂

Tack för en trevlig blogg och fina recept.

Hälsningar från södra Finland

Maria
11 år sedan

Provade detta recept ikväll och det var en riktig höjdare! Både jag och sambon älskade det, enkelt men mycket gott! Då vi går på LCHF så gjorde vi broccolimos till, mums 🙂

Mia
10 år sedan

Provade ännu ett recept från dig! Laxen ovan. Stort plus från oss, speciellt sonen. Detta gör vi igen, tack!!

Jennys_matblogg
Reply to  Mia
10 år sedan

😀 Roligt roligt!

Nästa inlägg

Sötaste skinnjackan

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x