- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Köttfärs i panna

Sådär nu hinner jag sätta mig en stund framför datorn och skicka iväg ett middagstips för veckan som kanske ska kunna passa er nu i veckan. ”Köttfärs i panna”  allt-i-ett  och hur gott som helst. 😀   Vi lagar  ganska mycket mat med färs  för det är ju så lätt att variera och barnen tycker att det är gott!  Nu var det länge sen vi lagade denna maträtten – som vi brukar kalla köttfärs-tårta. Men säkert har något annat namn. Såsen gjorde jag med balsamico – den mesta såsen jag gör nu lagar jag med den. Testa dig fram med mängden balsamico, såsen ska inte bli söt – utan meningen är att den ska höja smakerna.

Har du något roligt / annorlunda recept med färs ?  Jag tackar och tar emot tips ! 😀

Det här behöver du :

700 gram  blandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar

Såsen :
1-2 msk krämig balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond  konc.
Cirka 200 gram phialphiaost  ( eller maizena  redning )
salt och peppar
1 burk med små krispiga champinjoner

Gör så här :
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och färs den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Mät i vatten, grädde, fond, balsamico och häll över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska  reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och  blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med koktpotatis och en god sallad.

1