Avokadotorn med smak av citron toppat med räkor

Vaknade upp till ett riktigt vinterland idag- snö överallt !
Ja, ja… Vad är väl en bal på slottet 😀 Våren kommer förr eller senare hit också.
Tänkte tipsa om en trevlig förrätt jag lagade för lite sedan.. . . .  En enkel och smakrik liten rätt – jag tycker att det är extra viktigt med bra råvaror när man gör sådana här små rätter. Avokadon ska vara så där perfekt mjuk, och handskalade räkor är tusen gånger godare än de på burk.  Och gör din egna majonäs- det är så mycket godare än den som man köper i butik – och lätt som en plätt dessutom .

Låna gärna mina matbilder / recept till din blogg. 
Men glöm inte länka tillbaka tydligt. 

Det här behöver du till 4 förrätter :
4 avokado
1/2 finhackad rödlök
400 gram stora räkor med skal
1/2- 1 st citron
1 msk hackad dill
2-3 nypor med flingsalt
olivolja

Majonäs :2 äggulor

4 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt och peppar

 smaksätt din majonäs med tillexempel :
vinäger, citron, cayenne eller vad du tycker är gott.

Gör så här :
Skala räkorna och gör majonäsen – hur man gör står längre ner i receptet.
Gör sedan avokadotornen, börja med att hacka avokadon och  det är viktigt att den inte är för hård, utan den ska vara perfekt mjuk ( det är det svåraste med denna förrätt ) Finhacka löken och häll ner avokadon och löken i en skål. Rör ner dill, salt och pressad citron smaka av. Häll upp i ett glas eller tillexempel en rund pepparkaksform, så att det blir som små torn och lägg upp på en tallrik. Toppa med räkorna och en klick majonäs-

Gör din majonäs så här :
Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två ) för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman ochblir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.När all olja är i så är den färdig.
Ställ kallt till servering.

 

 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
11 år sedan

Du är bäst !!
Kopierar receptet på bums 😉 mums

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

😀 Hoppas du gillar receptet.

11 år sedan

Avocado och räkor, en så god klassiker! Vi måste ge egen majjo en chans till, så är det bara. Första försöket blev inte särskilt lyckat, tyvärr. Men skam den som ger sig:)

Kramar

jennysmatblogg
Reply to  Mårtenssons kök
11 år sedan

Ja, testa igen- det är enkelt om man inte krånglar till det 😀

11 år sedan

mm, så gott!:)

Nästa inlägg

Len glass med krämig kolasås

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x