- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Len glass med krämig kolasås

Gjorde egen glass i helgen när vi hade syster och hennes familj här i helgen. Och egen glass är så mycket godare än köpt (!) 😀 Så har du inte gjort det innan- så tycker jag att du ska pröva!  Nu sist så gjorde jag en kolasås som jag ringlade i glassen innan vi frös den – men kan om man bättre gillar mörkare choklad göra kolasåsen med kvalitetschoklad 70 % kakao.

Brukar du göra egen glass ? Vilken smaksättning tycker du är godast?


Hemmagjorda kolasås :

2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde

Till glass-smeten 
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( sötad )

Gör så här :
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen
rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva  glass-smeten. Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta ) kondenserade mjölken Och varva sedan kolasås och glass-smeten i en tex. sockerkaksform. Frys in minst fem timmar innan servereing.

Här hittar ni mina tidigare glassrecept

3