Koka ägg

God lördag på er! 

Här har vi haft en härlig lördagsfrukost, med kokta ägg , frallor & goda pålägg.  Lördags- och söndagsfrukostar är de bästa, hela familjen hinner sitta tillsammans och äta i lugn &  ro prata  och slipper stressa 🙂

Men ägg är faktiskt lite svåra att få perfekta- tycker ni inte det ? Antingen blir de för hårdkokta eller för lösa. Men iallafall så blir de numera alltid ”perfekta”  – vill ha äggen krämiga i mitten men inte rinningt. Till  vår hjälp har vi en urssöt äggklockan – det svarta ägget ni ser i mitten.

Det är ett sjungande ägg – hur gulligt som helst.

Vi fick den av min syster och hennes man som uppenbarligen tyckte vi var usla på att koka ägg 😉 Men nu så – blir de alltid toppen, systrami hade köpt den på Önska i Borgholm, men det finns nog att köpa lite vartstanns. Märket var cool stuff, ett litet braigt tips så här innan påsk när det kommer kokas ägg i massor .

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Jag har ett likadant ”sjungande” ägg och det blir perfekta ägg varje gång, vill också ha mina ägg perfekt krämiga i mitten 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sandra - Fru Bogren
11 år sedan

Visst är de braiga 🙂

11 år sedan

åå va cooolt … men lägger du i äggen i kallt vatten eller när det börjat koka ??? och har det inte stor betydelse om äggen är kylskåpskalla eller olika storlekar ??? ..( åå va gnällspik jag kände mig som ) …

Jag googlade ochhittade den på coolstuffs hemsida för 199 :- … så det få nog bli en sådan … kuliga !!!

Tack för tipset !!

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Jag lägger i kylskåpskalla ägg i kallt vatten tillsammans med det sjungande ägget. Kokar på långsamt.
Och när den spelar ” i was made for loving u baby …. ” lalalala … så tar jag upp dem.
Blir alltid bra. 🙂

Marie
11 år sedan

Tack för tipset, nu är den prylen på väg hem till mig!

Hanna
11 år sedan

Jag är bäst på koka ägg! Hel vita, krämig gula precis vid det vita och lös gula i mitten.
Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet börjar koka så ställer du timern på 4.40. Har du XLägg blir det bra med 5.10.
PERFEKT VARJE GÅNG!

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
11 år sedan

Wow – du verkar vara mästare på det här 🙂
Går min sjungande äggklocka sönder så sparar jag detta tipset 😉

tack tack.

Nästa inlägg

Kyckling i krämig balsamicosås

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x