Soppa med torsk och fänkål

Mycket soppa har vi ätit sista tiden –  tycker att det är roligt att pröva massa nya recept.  Även om fisk eller skaldjurssopporna tillhör mina gärna återkommande soppor .

Här kommer en riktigt god soppa med torsk och fänkål.

Och för att göra en sådan här soppa än mer LCHF – byt ut vattnet mot grädde. 

Det här behöver du :
1 fänkål
1 gul lök
olivolja
10 dl vatten
2 msk konc. hummerfond
5 mindre potatisar
400 gram torsk
3 dl grädde
salt & lite cayenne peppar

Garnering handskalade räkor och en citronskiva.

Gör så här :
Hacka löken och fänkålen och fräs i smör så att den blir glansig,
häll över ett par dl vatten och låt sjuda i en kvart. Mixa sedan soppan slät, häll i vatten, fond,  tärna ner skalad potatis och låt den sjuda tills den är mjuk. Skär torsken i små 1*1 cm bitar och vänd ner i soppan. Låt sjuda i 5- 10 minuter eller tills torsken är klar. Smaka av soppan med grädde, salt och ev lite cayanne.  Lägg räkor i en djup tallrik och häll över soppan.

Servera genast .

3

9 responses to “Soppa med torsk och fänkål

  1. Anna skriver:

    Du verkar så himla duktig på att laga mat! Alltid så inbjudande bilder på maträtter i din blogg 🙂 Tycker du borde söka till Halv 8 hos mig! Har du funderat på det? Du är ju både en fena på att laga mat och ett hem som duger att gås husesyn i! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack snälla. He he… ja vem vet – men skulle nog bli alldeles för nervös.

  2. Lisa skriver:

    Måste testas! Vilken fin blogg du har. /Lisa
    http://www.lisasmatochbak.wordpress.com

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kul Lisa att du gillar bloggen 🙂

  3. CharlottaS skriver:

    Mums – tackar för receptet! 🙂 Älskar fänkål och fisk/skaldjur samt lite hetta så det passar finfint för mig.

    Charlotta
    http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

  4. Ingela skriver:

    Håller på o förbereder denna soppa nu, spännande o testa!!

  5. Mathilda skriver:

    Det där ser härligt ut! mums, måste testas!

  6. Maja skriver:

    Det är väl detta jag menar lite med det jag skrev förut en gång, att varför måste du skriva att de som äter LCHF skall byta ut vatten mot grädde?
    Jag menar att äter man LCHF så VET man ju (eller borde veta) hur man får recepten LCHF? är ju inte atomfysik vi pratar om precis *ler*

    Det är ju inget svårt att göra recept LCHF eller måste man skriva ut att detta är en LCHF sås, detta är LCHF om du tar bort pastan osv
    Jag vet ju vad som är LCHF och inte, jag behöver ingen som skriver det extra sas, eller känner du att du måste göra så för att…??

    Menar inget illa utan är så förundrad över varför det nu för tiden måste stå så på många recept, kan förstå i början kanske men nu måste ju alla som äter LCHF veta om hur de skall göra för att få det LCHF.

    Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg, just för att den är normal och inte är inriktad på en viss grupps matvanor.

    Låter toppengott-skall prövas!
    Tack igen!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Maja – jag vet vad du menar.
      Men alla vet faktiskt inte vad LCHF är eller hus man ska äta – och en del är nyfikna på att prova.
      För att alla läsare lättare ska hitta vad de söker och recept på bloggen måste jag skriva ut det i de inläggen som kan göras om till LCHF 🙂
      Jag vill att bloggen ska passa alla- även dem som vill äta LCHF.

      Ha fortsatt fin Tisdag

Lämna ett svar till jennysmatblogg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *