Recept på Kebabkrydda

Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

* Salt

Gör så här: 
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna.
* När köttet/ kycklingen nästan är färdigstekt så saltar man också lite.

1
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
8 år sedan

Hej Jenny
jag gjorde denna kryddblandningen till kycklingkebaben, men den blev väldigt stark tyckte övriga familjen. En fråga jag har är , för jag hade inte chilipulver hemma så jag tog chiliflakes (dock något mindre mängd än vad du angett) om det är starkare med chiliflakes än pulver????

M V H Annika

Rob Alf
Reply to  Annika
8 år sedan

Chiliflakes är betydlig starkare än pulvret. Flakes är med kärnor (där all hetta sitter) medan själva pulvret görs på skalet när det är torkat.

sara
8 år sedan

hej detta måste jagtesta men hur mycket salt tar du ungefär

Inga-Lill Engholm Larsson
3 år sedan

Jättegott, jag köper aldrig mer färdig kebabkrydda =)

Mika
3 år sedan

Jättegod kryddblandning.
Jag använde chilipeppar, la till 1tsk cayenne samt la till 1tsk salt i blandningen, funkar bra till kyckling bl.a.

5 månader sedan

Hur mycket kött räcker denna blandningen till? 🙂

Nästa inlägg

Kalas-söndag

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x