- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Lasagnerullar toppade med tomatsås och mozzarella

Tjingeling !  🙂

Hoppas att ni haft en fin fin torsdag  !  Det regnar, och är ganska kallt ute, men  jag tycker hösten är en riktigt fin årstid – löven i alla vackra färger  &   det är så mysigt att tända alla ljus i lyktorna medan det regnar utanför.  Många mail och önskemål om god vardagsmat strömmar in. Vår middag idag platsar in där-  lasagnerullar toppade med tomatsås och mozzarella.

För att göra det ännu smidigare…  frys in köttfärsås om du får över  – som inte ska vara för såsig-  till denna maträtt. Då är det bara att fylla lasagnen , toppa med tomatsåsen och mozzarellan innan du gratinerar.

Det här behöver du :
2 pkt färska lasagne ( på rulle ) eller plattor
2 burkar med fyllig tomatkross
1 vitlök
salt och peppar
2 bollar mozzarella

Köttfärsröra:
500 Köttfärs
smör 1
finhackad lök
1 pressad vitlök
2 msk oxfond
2 msk chilisås
en skvätt soya
Sambal oelek – efter eget tycke
1 tsk Paprika pulver
Salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader
Värm upp en gryta med smör och fräs lök glansig,  pressa ner vitlöken rör ner köttfärsen och bryn klart.
Tillsätt kryddor, chilisås , sambal oelek, soya och smaka av med salt och peppar. Gör små rullar med lasagneplattorna och köttfärsen och lägg den i en smord form.
Mixa snabbt tomatkrossen och häll upp i en kastrull låt puttra upp och smaka av med lite vitlök, salt och peppar.
Häll ut tomatsåsen över rullarna och fördela mozzarellaosten över.

Gratinera sedan i mitten på ugnen i cirka en kvart tjugominuter.

Servera med en god sallad.

Japp det var vår middag det.  Vad har du ätit idag?

2