Pasta med kassler- och ostsås

Middagen idag blev en sådan där enkel och god maträtt som man lätt fixar på tjugo minuter.
En krämig ost- och kasslersås med pasta. Lätt att laga mycket av och såsen är perfekt att frysa in och göra matlådor av.


Ost- och kasslersås:
700- 800 gram kassler
1 burk med champinjoner
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 –  1/2  dl vetemjöl
50 gram smör
1/2  dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås

Serveras med pasta

Gör så här :
Koka pastan under tiden i saltat vatten. Skär bort kanterna på kasslern och tärna / strimla den i lagom stora bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör, och fräs kassler och champinjoner lite lätt. Ta bort från värmen medan du gör ostsåsen.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra och ev chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.  Häll sedan över ostsåen över kasslern och champinjonerna och blanda om.
Servera sedan genast med pastan.

Gott som tusan ! 😀

1

11 responses to “Pasta med kassler- och ostsås

  1. Anette skriver:

    Ser och låter jätte gott. Måste provas. Tack för tipset.
    Ha en fortsatt bra kväll // Anette

  2. Johanna skriver:

    Låter jättegott! Men hur gör man med grädd/mjölkblandningen? Först häller i grädden och sen vispar ut delen mjölk med mjölet? Eller blandar dessa och sen tar ytterligare mjölk till mjölet? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är hälften mjölk hälften grädde, och lite av den vätskan rör du ut mjölet med,
      Så att det inte blir klumpar.

      Lycka till 🙂

  3. Catarina skriver:

    Hej !

    Tack igen för alla goda mat-tips du delar med dej.

    Jag lagade denna rätten igår , och mina tonåringar sa’ att det smakade som pasta carbonara som man får ute på restaurang 🙂
    Supergott var detta !!!

    Hoppas nu på fint väder i helgen !
    Ha’ det så bra , hälsningar Catarina

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt att höra.
      Glad jag blir!

      Trevlig helg.

  4. Camilla Cronqvist skriver:

    Nu känner jag mig jätte dum, men jag har svårt att förstå hur du gör såsen. Använder du 2 kastruller? Eller häller du i grädd/mjölk blandningen i smöret? Måste reda ut det innan jag ger mig på det!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det var nog jag som var otydlig, de ska vara i samma kastrull:)

  5. Josefine skriver:

    Funkar det med torkad muskotnöt sådan där på glasburk bland alla andra kryddor? Såg stt jag hade torkad muskotnöt hemma. För det funkar väl oxå bra?

  6. Lennart i Matfors skriver:

    Hej. Hittade ditt recept när frugan var i stan för att klippa håret o jag skulle fixa nåt att äta till hon kom hem. Fick beröm av frugan. Lättlagat o även jag tyckte bet blev bra trots att jag slopade mjölet o muskotnöten.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt 🙂

  7. Magnus skriver:

    låter spännande. ska laga åt mina elever och personal. vi är 6 personer. hur många personer räcker repept?

Lämna ett svar till Jenny Warsen Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *