- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kalla fyllda croustades

Roligt att ni ville ha receptet på dessa. För de var jättegoda, och så enkla att göra.

Passar lika bra som fyllning till bakpotatis, eller på smörgåsen.

De olika rörorna kan du förberda några timmar innan, men fyll inte upp croustaderna förän ni precis ska äta dem.  Annars försvinner krispigheten Och dessa två olika röror räcker till ett paket.


Kräftröra :
1 pkt med kräftor i lake
1 /2 finhackad rödlök
1/2 msk fryst dill ( går bra med färsk )
3-4 msk creme fraiche ( går bra med philadelphiaost också)
lite salt och peppar

Gör så här :
Låt de skalade kräftstjärnarna rinna av ordenligt, lägg dem på ett hushållspapper så att de int blir för vattniga.
Blanda sedan samman alla ingredienser, röran ska inte bli för kladdig. Så öka / minska mängden creme fraiche efter behov.
Smaka av med dill, salt och peppar.  Ställ sedan svalt innan servering.
Toppa sedan med lite rom, och en pytteliten citronskiva.

Det här behöver du :
100  gram finklippt rökt skinka
1/2 finhackad rödlök
3-4 msk creme fraiche ( eller philadelphiaost )
Finklippt bladpersilja
Salt och peppar

Gör så här :
Rör ihop samtliga ingredienser och låt stå kallt innan servering.

1