- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Förberedelser för kvällens buffe

Nu stökas det för fullt i köket här hemma, det bakas pajer på löpande band, och planeras efterrätt och fixar med dukningen.
Vi ska ha gäster ikväll, och detska ätas kräftor, räkor och olika sorters pajer, vitlöksbröd och härliga ostar och annan plockmat..  Västerbottenpajen är klar, nu står tacopajen i ugnen och jag tänkte börja med kräftröran till croustaderna.

Det blir detta receptet på kräftfyllningen denna gången, med några mindre ändringar-
passar även utmärkt till bakad potatis eller till en baguette

Ska du göra kräftröra till croustader, räcker det att halvera. Annars räcker det ungefär till 4 bakpotatisar.

Det här behöver du :

300 gram skalade kräftstjärtar
5 stycken tvättade och skivade rädisor
2 finhackade salladslökar
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1/2 dl creme fraiche ( 34%)
några droppar citronsaft eller tabasco
ev. citronpeppar
salt och peppar

Finhacka lök, gräslök och dill. Låt de skalade kräftstjärna ligga en stund på hushållspapper för att de inte ska vara för vattninga.
Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar (citronpeppar) ,
och låt stå kallt ett par timmar innan servering.

1