Rabarberpaj med krispigt havretäcke

Pajen jag bakade igår var väldigt smidig, och blev omtyckt av gästerna – så jag tänkte att ni kanske också ville ha ett nytt recept nu i rabarbertiderna. Tror att den blir lika god med blåbär eller hallon också förvisso. Havregrynen i denna pajen gör den väldigt krispig och blir toppen att servera lite vaniljsås till eller bara en skopa med vaniljglass.

recept rabarberpaj

Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)

Till krispet:
125 gram smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

IMG_2968

2

3 responses to “Rabarberpaj med krispigt havretäcke

  1. Matro / Sara skriver:

    Kanel och kardemumma är två favoritkryddor, så den här pajen med mycket smak av just dessa kryddor och med krispigt täcke är sommarens favorit http://mat-ro.blogspot.se/2014/07/kryddig-rabarberpaj.html

  2. Alexandra skriver:

    Hej! Hur gör du för att det inte bara ska bli en ända stor smet? Följer jag dina recept eller vems som så blir det bara en pajform full med vatten typ. Vad ska jag göra, är det fel på mina rabarber? Är liksom vatten upp till halva pajformen

  3. Anna skriver:

    Titta i en gammal receptsamling, tex Vår kokbok. Där blandas sockret med potatismjöl och strös över rabarberna. Potatismjölet binder vätskan och det blir krämigt, inte vattnigt.

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *