Pajen som Thelma bakade med rabarber och hallon var verkligen urgod.
Vanlig smulpaj med en twist av havregryn – här kommer recepetet. Lagom söt-syrlig, serverades med vaniljvisp.
Innan gräddning
Det här behöver du till smuldegen:
250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
200 gram hallon ( frysta går bra )
300 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl stösocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen.
Smörj en pajform och skala,tvättta och skiva upp rabarberna och fördela dem i en smord form,
varva rabarber och hallon. Pudra över potatismjöl, och socker. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter
i mitten på ugnen eller tills pajen fått en fin färg.
Efter gräddning.Servera pajen varm eller ljummen med massa vaniljvisp.
Smulpaj är så gott och jag gillar när man har en lite syrligare fyllning! Ha en fin lördag!
Mumsigt! Den kombinationen har jag inte testat, bara jordgubbar o rabarber.
Var har du köpt den fina formen?
Ha en go helg!:)
Den här pajen verkar supergod!!!
Gjorde också smulpaj i går. Med rabarber och jordgubbar. Så gott!!