Paj med rabarber och hallon

Pajen som Thelma bakade med rabarber och hallon var verkligen urgod.
Vanlig smulpaj med en twist av havregryn – här kommer recepetet.  Lagom söt-syrlig, serverades med vaniljvisp.

Innan gräddning

IMG_7779

Det här behöver du  till smuldegen:
250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

200 gram hallon  ( frysta går bra )
300 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl stösocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen.
Smörj en pajform och skala,tvättta  och skiva upp rabarberna och fördela dem i en smord form,
varva rabarber och hallon. Pudra över potatismjöl, och socker. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter
i  mitten på ugnen eller tills pajen fått en fin färg.

IMG_7802

Efter gräddning.Servera pajen varm eller ljummen med massa vaniljvisp.

 

 

IMG_7818

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Smulpaj är så gott och jag gillar när man har en lite syrligare fyllning! Ha en fin lördag!

11 år sedan

Mumsigt! Den kombinationen har jag inte testat, bara jordgubbar o rabarber.
Var har du köpt den fina formen?

Ha en go helg!:)

11 år sedan

Den här pajen verkar supergod!!!

11 år sedan

Gjorde också smulpaj i går. Med rabarber och jordgubbar. Så gott!!

Nästa inlägg

Gårdagens middag

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x