Blåbärspannacotta med nutella

Efterrättstips!

Här kommer receptet på efterrätten vi hade förra helgen.
Blåbärspannacottan med nutellabotten.

IMG_3619
För 5 portioner

5 dl grädde
1 vaniljstänger
3/4  dl strösocker
300  gram blåbär
2 1/2  stycken gelatinblad

Nutella , chokladcrisp och blåbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa blåbären till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstången  och skrapa ut fröna- lägg både fröna och vaniljstången i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner blåbärskrämen krämen i blandningen. Man behöver inte sila, men jag tycker att den blir slätare och godare då. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Vill man ha en mjukare nutellakräm så rör man ut den med lite grädde, innan man häller upp  cirka 1 msk nutellakräm  i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacottakrämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.
Ta fram pannacottan  tjugo minuter innan servering så nutellan mjukar något.

IMG_3613

2
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
11 år sedan

Mmmmm

11 år sedan

De här ser så lyxiga ut! Kram

11 år sedan

Så gott så gott!!
Ha en trevlig helg
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

11 år sedan

Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

Emma
11 år sedan

Hej!

Det står 300 gram hallon i receptet, ska det egentligen stå blåbär där?

mvh

Emma

jennysmatblogg
11 år sedan

Emma : Ja precis 🙂

11 år sedan

Oj vad gott! Det här måste testas snart!

Maria
11 år sedan

Åh, så gott detta var! Vi hade gäster i fredags och bjöd på denna smarriga efterrätten! Succé…
Tack Jenny för ännu ett bra recept…

11 år sedan

Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

11 år sedan

Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

11 år sedan

Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

11 år sedan

Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

Mikael
1 år sedan

Skall man inte ha i någon philadelpiaost?

Nästa inlägg

Det hemliga receptet var . . . .

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x