Blåbärspannacotta med nutella

Efterrättstips!

Här kommer receptet på efterrätten vi hade förra helgen.
Blåbärspannacottan med nutellabotten.

IMG_3619
För 5 portioner

5 dl grädde
1 vaniljstänger
3/4  dl strösocker
300  gram blåbär
2 1/2  stycken gelatinblad

Nutella , chokladcrisp och blåbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa blåbären till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstången  och skrapa ut fröna- lägg både fröna och vaniljstången i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner blåbärskrämen krämen i blandningen. Man behöver inte sila, men jag tycker att den blir slätare och godare då. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Vill man ha en mjukare nutellakräm så rör man ut den med lite grädde, innan man häller upp  cirka 1 msk nutellakräm  i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacottakrämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.
Ta fram pannacottan  tjugo minuter innan servering så nutellan mjukar något.

IMG_3613

2

12 responses to “Blåbärspannacotta med nutella

  1. Anna skriver:

    Mmmmm

  2. Katarina skriver:

    De här ser så lyxiga ut! Kram

  3. Victoria skriver:

    Så gott så gott!!
    Ha en trevlig helg
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  4. Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

  5. Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

  6. Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

  7. Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

  8. Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀

  9. Emma skriver:

    Hej!

    Det står 300 gram hallon i receptet, ska det egentligen stå blåbär där?

    mvh

    Emma

  10. jennysmatblogg skriver:

    Emma : Ja precis 🙂

  11. Mickan skriver:

    Oj vad gott! Det här måste testas snart!

  12. Maria skriver:

    Åh, så gott detta var! Vi hade gäster i fredags och bjöd på denna smarriga efterrätten! Succé…
    Tack Jenny för ännu ett bra recept…

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *