- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Pulled beef

Goodmorning, 

Det känns ju som måndag idag (fast det redan är tisdag)  efter den här påskhelgen – har extra mycket att göra denna veckan eftersom vi var bortresta nästan hela förra veckan. Börjar iallafall  med att bjuda på ett middagstips – om inte nu i veckan så passar det perfekt till helgen.  Och har ni lagat pulled pork [1] & pulled chicken [2]  är det nu dags att prova pulled beef.  Detta är en stek som behöver en 7- 8 timmar på sig i ugnen på låg temperatur. Det doftar fantastiskt i hela husetnär denna middag står i ugnen – och den är så väl värt att vänta på – ni måste prova.

Mört kött som bara faller isär när man sätter gafflen i det

Det här behöver du till pulled beef : 
1 kilo högrev

3 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk tomatpure
1 röd finhackad gul lök
1 msk spiskummin
4 dl coca cola
2 msk kinesisk soya
1/2 msk paprikakrydda
Svartpeppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 100- 120 grader. Putsa högreven och lägg i en ugnssäker gryta,skiva vitlöksklyftorna tunt och fördela ut runt omkring och ringla över rapsoljan.
Blanda ihop coca cola, tomatpure finhackad lök, spiskummin , soya och paprikakrydda , svartpeppar, och häll över köttet. Sätt på lock och ställ in i mitten av ugnen.
Låt det stå i 7- 8 timmar – när det är klart så faller köttet isär så fort du drar i det med två gafflar. Jag fick  hälla avlite av vätskan innan.
Servera med en god tomatsalsa och gärna i tortillabröd.

För recept på vitlökssås klicka HÄR [3]

I tomatsalsan är det tomat, finhackad lök, koriander olivolja och lite flingsalt. Serveras med fördel rumstempurerad.

Även god att äta med potatispure, klyftpotatis eller i ett gott bröd med lite krispig sallad.

2