Godaste blåbärspajen

 

Godaste blåbärspajen

Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl

Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, vi ni så mosa blåbären lätt, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )

Ska svalna innan servering, men det är en smaksak.
Jag tycker att den är god även när den är ljummen.

Jag arbetade av alla frågor på mailen igår, men om jag missat någon så fråga bara igen. Jag har lovade att hitta receptet och blogga om den friska  blåbärspajen som vi bakade förra sommaren. Och detta är en riktigt god paj, frisk och Syrlig bärpaj, som går att göra med vilka bär som helst. Denna är även god att göra med ananas. Ni hittar fler bilder, tävlingar och har chans att ställa frågor på matbloggens Facebook :

http://www.facebook.com/jennysmatblogg

Välkomna!

 

2
Prenumerera
Notis om

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Vad är din favorit paj och cupcakes?

11 år sedan

men fy så underbarrt gott, blåbär mmh

11 år sedan

Jag brukar baka en liknande blåbärspaj, men använder gräddfil i fyllningen! Din ser så god ut! Kram

sanna
11 år sedan

Denna är så god, jag använder gräddfil i min också som Katarina..

Hanna
11 år sedan

Fy vad taskigt att lägga ut denna en tisdag :-P! Mmmmm ser jättegod ut. Längtar tills fredagsmyset ;-). Tack för fin blogg Jenny! Allt du bakar och lagar ser helt fantastiskt ut.

11 år sedan

Den såg god ut!!

11 år sedan

Den ser riktigt god ut!!

11 år sedan

Bären på bilden ser verkligen riktigt goda ut, pajen ser inte dum ut den heller:)

11 år sedan

En jätte god paj. Gjorde den igår och bjöd mina arbetskamrater på. Den var uppskattad. Trevlig helg.

11 år sedan

Blåbärspaj idag också.mums

Teres Sääv
11 år sedan

Blåbärspajen var verkligen god!! 🙂

Erica
11 år sedan

Smöret till pajdegen, ska det vara smält?

jennysmatblogg
11 år sedan

Erica : Ursäkta sent svar. Nej det ska vara rumstempurerat 🙂

11 år sedan

Då kontrar jag med den här som är en av de godaste blåbärspajerna som jag ätit 🙂

http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/blabarspaj-med-hallon.html

Camilla
11 år sedan

Hej Jenny! Först måste jag baara skriva vilken fin blogg du har med mycket godsaker.
Denna blåbärspaj gjorde jag i söndags å den blev verkligen uppskattad sååååååååå god

Anna
9 år sedan

Ska pajskalet förgräddas? Ser jättegod ut!

Jenny Warsen
Reply to  Anna
9 år sedan

Nix, inte denna.

Anna
9 år sedan

Ok! Tack för snabbt svar! 🙂 det blir en paj ikväll! 🙂

Yvonne
9 år sedan

Jag brukar göra med hallon, också super god

Jenny Warsen
Reply to  Yvonne
9 år sedan

Ja, det är jättegott även med jordgubbar eller mango 🙂

9 år sedan

hej!!! den ser super god ut!!!! undrar om man kan byta ut creme fraiche mot phidadelphiaost? tack!!!!

Linda
9 år sedan

Hej! Ser jättegott ut! Hur många personer räcker receptet till?

beatrice
8 år sedan

Hej Jenny! 🙂

Hur funkar det med frysta blåbär? Ska jag tina upp dem innan då så inte det blir en massa vatten? 🙂

Blir det fina bitar när an skär upp den?

MVH Beatrice

Jenny Warsen
Reply to  beatrice
8 år sedan

Det går bra med frysta bär också. Du behöver inte tina.

Emma
8 år sedan

Kan man frysa in denna paj? Hur blir den isf då man tinat den?

anja frantz
2 år sedan

Hej gåår det bra och använda fryst blåbär mvh Anja

Nästa inlägg

Chokladbollar med kokos

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x