- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kex eller tjex ?

Egen kexchoklad – detta har blivit en lördagsfavorit här hemma,  i helgen bakade vi en ny omgång. Faktiskt hunnit med det flera gånger sedan ni såg receptet  sist på bloggen 🙂  Och ärr det inte liiiite roligt det härmed uttalet….. För jag har alltid sagt kexchoklad – men min mormor och många med henne säger: tjexchokla . Kan det ha och göra med vilken del av landet man har växt upp i ?  Vad säger du ? 🙂

Frasig chokladig kexchoklad – försvinnande goda.

Det här behöver du till 5 stycken chokladkex ( 15 stycken bitar)  : 
20 – 24 stycken smörgåsrån
3 stycken dubbelnougat 50 gram + 50 gram mjölkchoklad
Chokladdoppas i 250 gram mjölkchoklad + 1 msk rapsolja

Gör så här :

Smält nougaten och 50 gram mjölkchoklad och bred ut på smörgåsrånen. Använd 4 rån till varje, dvs tre lager fyllningar.  Ställ in dem i kylen och låt dem svalna helt innan du skär varje bit i tre delar. Smält chokladen tillsammans med en msk neutralolja, och chokladdoppa sedan kexen.
Ställ svalt fram till servering.

2