Krämigaste lasagnen

Tack för fina hälsningar – vi hade en kanondag idag på Ullared ( och det var inte alls jättemycket folk som jag hade räknat med )Jag ska fota mina gekåsfynd, så fort jag hinner  – men tills dess vill jag tipsa om denna krämigaste lasagnen som jag lagade nu i veckan.

lasagne-002

Detta blir 1 stor form ,
eller två stycken lasagne-formar :

lasagneplattor (färska )
600 – 700 gram blandfärs
Smör
1 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
2 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2  dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås:
10  dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca  1/2- 1  dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du:

Ställ ugnen på 175- 200 grader
Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, fond chilisåsen, salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:

Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvånd så mycket mjöl tills bechamelsåsen blir krämig.
Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor.  Avsluta och börja med såsen. Toppa med riven ost innan gratinering  Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 25-30  minuter eller tills den är klar .

 Smaklig måltid!!

IMG_1064

9
Prenumerera
Notis om

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
11 år sedan

Låter kanon att det inte var så mycket folk, styr kosan dit på onsdag och hoppas vi har samma tur! Vore suveränt om du hann visa några shoppingfynd före dess så man kan ta del av din underbara stil för färg och form! Även jag har precis flyttat till nytt hus och njuter av att följa dina framsteg och goda smak för inredning! Kram Marie

11 år sedan

Lasagne är bara SÅ gott.
Ha ett skönt Påsklov 🙂
KRAM

lotta järnil
11 år sedan

Din lasagne är verkligen toppen bjöd hantverkarna på den när i renoverade badrummet fick så mycket beröm Glad Påsk på er alla!
Kram Lottai Uppsala

Annika
11 år sedan

Din lasagne lagar vi ofta 🙂 den blir alltid perfekt.
Kramisar

11 år sedan

gott med lasagne!:)

jennysmatblogg
11 år sedan

Marie :
Jag tror säkert ni har samma tur – det verkar som de flesta har påsklov nästa vecka 🙂 Roligt för er att åka till Ullared och shoppa.
Jag kommer uppdatera med fler gekås- fynd hela dagen!

Lotta : Vad roligt – så glad jag blir!! 🙂

Kram

11 år sedan

Den lassagnen hade jag velat ha på mitt bord! Yummi!

http://pernillabredolt.com

Elin
9 år sedan

Hur många personer räcker det till?

Jenny Warsen
Reply to  Elin
9 år sedan

Beror på hur mkt man äter – cirka 5- 7 personer

Emma
9 år sedan

kan man göra lasagnen i förväg och eventuellt frysa in den för att sedan bara värma om man ska ha gäster? Om inte hur mkt av lasagnen går att förbereda? Och hur många dagar innan man ska äta den?:)

Jenny
9 år sedan

Vad menar du med 10dl grädd/mjölk (50/50) ?
Ska man alltså ha 5dl grädde och 5 dl mjölk?

Jenny Warsen
Reply to  Jenny
9 år sedan

ja precis 🙂

8 år sedan

[…] : Currydoftande torskgryta Tisdag : Pasta med krämig baconsås Onsdag : Godaste lasagnen med krämig sås  Torsdag : Korvgratäng med potatismos Fredag : Fläskfile i […]

Klara
7 år sedan

Min dotter ör göutenallergiker så går det bra med vanliga lasagneplattor? Eller måste de vara färska?

Klara
7 år sedan

Menade glutenallergiker

Susan
6 år sedan

Kan jag förbereda denna dagen innan? Och bara grädda den dagen efter?

jennysmatblogg
Reply to  Susan
6 år sedan

Jag har aldrig provat 🙂 men jag hade isåfall gjort klart köttfärsen för sig dagen innan och sedan lagt ihop sen när den ska in i ugnen

Karin
6 år sedan

Vad använder du för chilisås? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Karin
6 år sedan

Heinz funkar toppen

Elisabeth
5 år sedan

Hur många lasagneplattor behöver man till receptet? Jag brukar inte använda färska plattor utan Barillas förtorkade plattor.

Gittan
5 år sedan

HUR STOR ÄR EN STOR FORM

Hawa
4 år sedan

Jättegott 👌

Peter
3 år sedan

Supergod, har gjort den 3 ggr till familjen, en favorit

Stéphanie
2 år sedan

Världens godaste recept ! Bästa Jenny!😍❤️

Nästa inlägg

Första dagen på påsklovet

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x