hemmagjord musli – LCHF

 

God morgon!
 
Redan måndagmorgon och veckans första tips och recept blir en nyttig frukost, LCHF / GI. En hemmagjorda nötmüslin. 
Jag serverade den till vanlig filmjölk, äter du LCHF kan du välja den turkiska yougurten (osötad)

IMG_5534

 

Du behöver :

1 dl av tex. grovhackade nötter , valnötter, sötmandel
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
1 / 2 dl rapsolja
1 dl vatten
salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla nötter / frön / kokos och strö ut över en långpanna.
Blanda vattnet och oljan och fördela över nötterna.
Rosta i mitten på ugnen i ca 15minuter.
Rör om då och då. Viktigt att det inte bränns.

Förvara sedan müslin i en glasburk, med tättslutande lock.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Hemmagjord musli är alltid godast!

Fia
12 år sedan

Härligt 😉 gärna mer lchf

Carin
11 år sedan

Men varför äter man inte muslin naturell? förklara proceduren med ugnen? *fattar inte*

annika arnesdotter
11 år sedan

Hur mycket kan man äta av den hemmagjorda muslin för att inte få i sig för mycket kolhydrater?

jennysmatblogg
Reply to  annika arnesdotter
11 år sedan

Annika : Det beror på hur mkt kolhydrater du ”får” äta per dag.
är det för att viktminska eller hålla vikten?

Linnea
8 år sedan

Hej!
Jag tänkte bara höra ska det vara kokosflingor eller riven kokos? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Linnea
8 år sedan

Kokosflingor 🙂

Jessika
7 år sedan

Ingen risk att det möglar? Är ju rätt fuktigt o oljigt….
Grymt gott är det dock?

jennysmatblogg
Reply to  Jessika
7 år sedan

Den ska vara rätt torr när den är klar 🙂

Nästa inlägg

Cowboygryta och nya köket

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x