- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Systers hembakade pizzasnurror

Hej och god morgon.
Vi har precis ätit en god frukost och ska snart ut och promenera i det fina vintervädret . Vi  var ute  även igår och  passade på att fotade lite fina kvarnar längst vägen- det finns ju ganska gott om dem  här på Öland.

En av alla de fina väderkvarnar vi passerade.

Och till mellanmålet igår blev vi bjudna på Daries pizzasnurror / pizzabullar. Och självklart så har jag tjatat till mig receptet.  Jättegoda var de!  ( Går att variera fyllningen som man vill – jag brukar ha rökt skinka i dem när jag bakar )

Det här behöver du  till ca 30-35 små pizzabullar  :
50 gram jäst
75 gram smör / olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl ( alternativt lite olika blandade mjölsorter )

Fyllning
1 dl Tomatpure
Oregano
3 pkt bacon
3 dl riven ost

Garnering:
Uppvispat ägg
ost

Gör så här:
Klipp baconet smått, och fräs detta. Låt svalna.
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt.
Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner  nästan allt mjöl och  även saltet . Spara lite mjöl till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 30 minuter , under bakhandduk.

Sedan är det dags att baka ut – dela degen i 4 delar.
Och rulla ut dem till rektanglar.
Smöra sedan på tomatpuren på degen, och strö över fyllningen.  Sedan rullar du ihop detta till en längd och skär i lagom stora skivor och lägger dy upp bullarna på bakplåten eller i formar.
åt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakhandduk, och sedan penslar du bullarna med uppvispat ägg och strör, över riktligt med ost innan de ska gräddas i mitten av ugnen .

När de sedan har fått en gyllene färg , så är de klara att serveras 🙂

1