LCHF – Lax med gräslökstäcke

Lax med kokt brysselkål ,
och denna maträtt kan serveras med potatis om man önskar, och laxen är riktigt god! Så testa !!
IMG_7969
Det här behöver du :
1 portionslax per person
salt
Till gräslökstäcket :
ca 50 gram philadelphiaost / per bit
Mycket klippt färsk gräslök
salt
Serveras med nykokt brysselkål

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 – 200 grader,
Salta den tinade laxfilen och lägg i smord ungsform.
Ställ in i ugnen, rör ihop philadelphiaröran med gräslök och smaka av med salt.
När laxen ärklar  tar du ut den och brer ett lager med gräslöksröran och ställer tillbaka in i ugnen. Den ska bara bli varm  – sedan är den klar att serveras,
med nykokt brysselkål.

Smaklig måltid

1
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Det här ser jättegott ut.

Hoppas ni får ett härligt fredagsmys 🙂
Kram

12 år sedan

Här kommer ett annat busenkelt recept på lax som blev förvånandsvärt gott! / Lisa

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/02/citronlax-med-spenat-och-lok-omelette/

12 år sedan

Ser väldigt fräscht ut!

Marianne
12 år sedan

Mums vad gott. Jag som ska köpa lax till helgen. Men tar nog liiiiite potatis till ha ha. Tror på kosten lite av varje. Men det är ju fritt val och olika för alla vad man mår bra av.

TREVLIG HELG!

Hanna
12 år sedan

Mummmsigt!

Sofia
12 år sedan

Ser fantastiskt ut!
Jag behöver massa med lchfrecept då mitt nya liv började i måndags

Tack fina du för alla dina mattips 🙂 kram

12 år sedan

Ser väldigt gott ut. Sparar detta, behöver laga mer fisk!!!

12 år sedan

Låter jättegott även om jag inte kör LCHF,men det går ju fint att lägga till nåt i kolhydratväg!

önskar dig en fin helg!

12 år sedan

Hade lätt kunnat äta igen trots frukost som jag åt nyss. MUMS på dina matbilder alltså! 🙂

12 år sedan

Det ser jättegott ut, det ska jag testa någon dag. Äter alldeles för lite lax, tack! =)

12 år sedan

Det ser fantastisk ut och så fräsch

MinnaS
12 år sedan

Ser gott ut! Hur länge ska laxen vara i ugnen?

12 år sedan
jennysmatblogg
12 år sedan

MinnaS:
En normalstor bit lax – Cirka 20-25 minuter (Om laxen är tinad)

12 år sedan

Ser otroligt gott ut. Måste testas!

Susanne
9 år sedan

Åh, jag är så glad att jag har hittat din blogg! Har provat tre recept hittills och det lär definitivt bli fler 🙂 Har urusel fantasi vad det gäller vardagsmat, men med din hjälp går det så mycket lättare…det är roligare att laga mat än tidigare helt enkelt 🙂 TACK!
Receptet på laxen var toppengott!

Jenny Warsen
Reply to  Susanne
9 år sedan

<3

Nästa inlägg

Fylld fläskfile med hasselbackspotatis

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x