- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Smörgåstårta

 

Receptet på smörgåstårtan. Tips för att få  smörgåstårtan riktigt god, är att den förberedas dagen innan,  och inte  snåla med fyllningarna!

En smörgåstårta med skaljur / tonfisk

4 avlånga landgångsbröd – per smörgåsstubbe.
Krabbröran
2- 3 burkar med krabbkött
3/4  dl majonäs
3/4 dl creme fraiche
lite finhackad rödlök efter smak
salt och peppar

Tonfiskröran
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2  dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Garnering :
Handskalade stora räkor
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
citron
gurka
färsk dill
Röd stenbitsrom
Kruksallad
Finhackad rödlök

Gör så här  :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med krabbfyllning,
och ett lager med tonfisk.  Tänk på att låta burkarna låta rinna av ordentligt så att inte  rörna blir blaskiga. Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak.
Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den  över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. Och ställ in i kylskåp över natten.

Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste,
Dekorera med mycket räkor och annat gott.

1