- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Söta fyllda smördegsstjärnor

 

Nomi tackar för alla fina gratulationer på sin födelsedag! 🙂 Tack snälla!
Snart dags för lite födelsedagsfika. Och tårtan till fikat ska Nomi göra själv- och det kommer bli en godistårta. Och jag ska baka smördegsstjärnor fyllda med sylt. Inspirationen till dessa smördegsstjärnor hittade jag hos duktiga Katarina på hennes fina blogg HOVKONDITORN [1] 
 

 

Jag bytte ut fyllningen mot sylt, men det går bra både med marmelad, gele, lemoncurd
färska bär, marsankräm och choklad.

Det du behöver är:
Smördeg
1 äggula
Valfri fyllning.

Florsocker

Fast sylt och en fast marsankräm är kanongott!

 Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Kavla ut smördegen ( mellan två bakplåtspapper om den är tinad. )
 och skär ut fyrkanter i ca 8 *8 cm
Skär / sporra ett jack i varje kant in mot mitten.  I mitten lägger du fyllningen.
Vik sedan upp vartannat hörn mot mitten, tills det bildar en stjärna.
Lägg på bakplåtspapper, pensla med vispad äggula.
Grädda i ugnen i ca 8- 10 minuter , eller tills stjärnorna är gyllene och frasiga.
Pudra över rikligt med florsocker, för smördegen i sig är inte speciellt söt. 

Klara att servera!
 
 
 
    

Godast att äta varma ! 🙂

 

3