- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Twixkakor

Jag fick nyss ett mail av Annika som hade ett önskemål på bästa kakan  att baka till ett födelsedagskalas.Och då kom jag såklart att tänka på twixkakorna , som vi själva bakar till nästan alla kalas.

 Choklad, mjukkola på en spröd mördegsbotten !
Dessa kakor är hur-goda-som-helst.

Du behöver till ca 20 kakor
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
och grädda i ca 20 minuter.
Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt.

Ett tips !!
När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel.
Kakan ska sedan förvaras i svalt , och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.

Imorgon dyker det upp nya recept och bilder !

1