- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Festliga potatispuckar

 Potatis är alltid gott, och är så roligt för att det är lätt att variera.
Kokt, råstekt , klyftpotatis, hasselbacks, smörstekt , mos , pressad potatis  och potatisgratäng ♥

Och så  brukar jag göra dessa  goda potatispuckar . . .   


Och även dessa är lätta att variera i olika smaker, med olika kryddor och örter.
Krydda dem efter vad du ska äta till. Dessa Potatispuckar med dill och chili  severade vi till fisk.
Jag brukar passa på att laga dessa när jag har fått över mycket potatismos 🙂

Det du behöver är :
Fast Potatismos
1 ägg
kryddor / örter – efter önskemål
Salt
En hel del ströbröd
Smör
Gör så här :
Rör ihop potatismos, med ägg, salt och valfria kryddor och örter.
Chili och färsk hackad dill för vår del.
Men det är även gott med persilja eller koriander – det som passar till det du ska servera.
Rör ner ströbröd tills du kan forma till runda puckar.
Bryn dem i rikligt med smör. Rätta till kanterna under stekningen så att de blir fina.
Bryn dem tills de fått en gyllene färg.
Klara att servera.
 

 

2