Urgod jordnötspaj med tryffeltäcke

Har ni inte bakat den än, så rekommenderar jag er att testa det snarast. Supergooood!

Du behöver till en rund form ( 20-22 cm )
1 1/2 dl sirap
350 gram jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter
9-10 dl cornflakes

460 gram mjölchoklad
2 dl vispgrädde

Gör så här :
Koka upp sirapen i en kastrull, tag bort kastrullen från värmen.
Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet, rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes.
Krossa de mesta av cornflaksen.
Platta sedan ut degen i den smörade formen.
och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
Koka upp grädden på svag värme , och bryt ner mjölkchokladen i en skål.
Häll sedan upp den heta grädden över chokladen och rör om / mixa tills du fått en slät len smet. Häll sedan över detta över botten.
Ställ kallt – gärna över natten.

Och servera med en klick god gräddglass.

0
Prenumerera
Notis om

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
12 år sedan

Men ååååå så gott.
Jag måste baka denna till helgen 😉

Tack för en underbaaar blogg

Adina
12 år sedan

Åh, den verkar fantastiskt god! Måste testas framöver när nyårslöftet blir bortglömt… 😉

12 år sedan

Du har skrivit mousse i receptet men jag antar att du menar tryffel? En fråga till: Vet du om det går att frysa denna?

jennysmatblogg
12 år sedan

Tina : Ja, den går bra att frysa .

12 år sedan

Himmel och pannkaka! Låter helt fantastiskt god. Den ska jag göra vid något tillfälle då det behövs något gott!

12 år sedan

Vilken härlig kaka. Receptet verkar vara lagom svårt så det här kommer jag prova framöver!

12 år sedan

Den verkar väldigt god! När jordnötssmör är med i receptet kan det bara inte bli fel 🙂

emma
12 år sedan

Har gjort denna efterrätt idag tills imorgon och lördag. Ska bli mumsigt att smala. Du gör sån god mat!

12 år sedan

denna måste jag prova göra 🙂

Hamza
9 år sedan

Hej Jenny
Vilken sirap använder du

Jenny Warsen
Reply to  Hamza
9 år sedan

Den ljusa

Jennys_matblogg
Reply to  Hamza
9 år sedan

Ljus sirap

Cissie
9 år sedan

Livsfarligt att läsa din blogg, så fantastiskt goda och vackra rätter och bakverk!! Den måste testas!!

Kriss
9 år sedan

Så god den verkar! En dum fråga kanske, men är det salta eller naturella jordnötter som ska användas?

Jenny Warsen
Reply to  Kriss
9 år sedan

Man kan ha vilket som. Jag tycker att saltade jordnötter bryter av godare 🙂

Carola
8 år sedan

Lika god & omtyckt varje gång!!

Cecilia
8 år sedan

Kanonblogg, verkligen!
Använder du creamy eller crunchy jordnötssmör?
Undrar också om det finns något annat du tror kan vara gott som tillbehör förutom glass? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
8 år sedan

Tack snälla.
det är olika, men denna var crunchy 🙂 Ta vilket du gillar bäst.
Lättvispad grädde är också gott till

Nästa inlägg

Lättlagad tomat och korvgryta

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x