Godaste pannacottan

 Den absolut godaste pannacottan tycker jag är denna här lingon-pannacottan. Lagom söt och len och mild i smaken, till nyår så tänkte vi göra pannacotta-  men tänkte prova en ny kombo.

Lingonpannacotta

IMG_2581

Det här behöver du :

4 dl grädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon (Spara några till garnering )

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet.  Sila det innan du häller upp det i vackra glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera med lingon innan de serveras.

1

6 responses to “Godaste pannacottan

  1. Lisoball skriver:

    Blev bjuden på just lingonpanacotta hos en kompis förra veckan å i går var jag bara tvungen å göra det själv.
    Håller verkligen med dej om att det är den godaste panacottan.
    Mums!

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 ja, visst är den god!

  2. Ulrika skriver:

    Hej Jenny. Tack för en underbar blogg, har fått många goda tips från dig

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ulrika : vad roligt att höra! 😀

  3. Jeanette skriver:

    Gjorde denna på en av julens bjudningar. Så god och uppskattad!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt 🙂

Lämna ett svar till Ulrika Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *