Rödcurrygryta med köttfärs & svamp

Detta är en perfekt vardagsrätt, och den uppskattas av alla.
Och idag blev det en köttfärssås med smak av rödcurry

Oftast lagar vi storkok – perfekt att frysa in om man får något över :

1,5 kg köttfärs
Smör
1 finhackad gullök
Rotselleri
3 morötter
2 pressade vitlökar
3 tsk rödcurrypasta ( eller mer om man vill ha stark mat )
3-4 burkar krossad tomat
ev. en skvätt chilisås
1 burk med små champinjoner
3 msk kalv- eller oxfond koncentrerad
2 dl vatten

Salt och peppar

Gör så här :
Skala, hacka , riv grönsaker , och lök.
Hetta upp en kastrull med smör och lägg i dem i smöret när det börjar lukta nötigt om smöret.
Fräs grönskakerna & löken mjuka – de ska inte få färg.
Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig. Vänd ner champinjonerna.
Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond, rödcurrypasta och smaka av med salt och peppar ( och ev. lite torkad oregano )
Låt sjuda i 20 minuter.

Servera till ris, pasta eller bara som en soppa, med ett gott bröd och en krispig sallad brevid.

1

3 responses to “Rödcurrygryta med köttfärs & svamp

  1. Carola Forsmarker skriver:

    Ännu en god färsrätt, tillsatte palsternacka, som ger en mjuk smak.

  2. Lisa skriver:

    Du räddar mig varje söndg när jag ska planera mat inför kommande vecka. TACK!

    1. jennysmatblogg skriver:

      <3

Lämna ett svar till Carola Forsmarker Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *