- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Karamelliserade mandlar / brända mandlar

Brända mandlar får mig annars att tänka på marknader eller på jul. Men nu gjorde jag en liten omgång med detta igår för att ha på glassen. Det är busenkelt att göra och jag fick tips på instagram att man kan krydda med lite olika sorters julkryddor när den tiden närmar sig. Själv hade jag i ett par nypor med flingsalt – sött och salt det kan inte bli fel .

Hacka de karamelliserade mandlarna över glassen – underbart gott! 

Det här behöver du :
200 gram mandlar ( med skal)
4 msk sirap
2 msk strösocker
2 nypor med flingsalt

Gör så här : 

Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram en stekpanna och häll i sirap, socker , salt och låt detta börja bubbla i ett par minuter. Vänd ner mandlarna och rör om, så att sirapen fördelas över alla.
Lägg sedan ut mandlarna med hjälp av en sked på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
och ställ in i mitten på ugnen i 5-10 minuter tills nötterna / sirapen fått en fin gyllene färg ( men bränn dem inte)  Rör om en gång eller två.
Ta ut och dela på dem med hjälp av två gafflar så att de inte klibbar i hop.
Låt svalna  och lägg upp i en fin skål.

På väg in i ugnen .

3