God senapssill till jul

 

 

Du behöver :

1 burk med inläggningssill ( ca 420)
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
10 kryddpepparkorn
1 1/2 dl vatten

( Går ju även köpa färdig sill att lägga in så kallad 5 minuterssill – så blir det otroligt mycket enklare )

Senapsdressing:

5 msk senap ( Jag valde söt stark )
men vill man ha mildare smak så väljer man en mildare
2 msk vinäger
2 msk socker
vitpeppar
1/2 tsk salt
2 dl matolja

Gör så här:

Skölj sillen under kallt vatten, och låt rinna av.
koka upp ättikslagen till sillen och ställ kallt.
Skär upp lagom stora portionsbitar till sillen och lägg i en glasburk med lock.
Häll över den kalla lagen och ställ in i kylskåpet i 24 timmar.
Blanda senap, vinäger, kryddor och vispa sakta i oljan.
Låt sillen rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop tillsammans med dressingen.
låt stå svalt innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
9 år sedan

Hej! Super bra blogg när man behöver tips på mat.
Har en fråga hur länge håller senapssillen?

Christin
9 år sedan

Hej! Hur länge håller senapssillen?

Nästa inlägg

Onsdag förmiddag

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x