Laxsoppa med kräftor & chili

En laxsoppa med hetta – för oss som gillar lite mer sting i mat.

För 2 personer :

2 *125 gram laxbitar
1- 2 chilifrukter ( beror på hur starkt du vill ha den )
olivolja
2 morötter
2 stycken salladslök den ljusa delen ( eller en halv gullök )
5 dl vispgrädde
5 dl vatten
några kvistar färsk dill
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk hummerfond
1/2 ask med kräftstjärtar

Garnering : några chilivitar och lite salladslök ( den gröna delen )

Gör så här :
Skala morötterna, och slanta dem i lagom stora bitar, hacka löken och chilin.
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs på morötterna och löken och chilin – de ska bli glansiga.
Skär laxbitarna i 1 * 1 cm tärningar.
Häll över vattnet, grädden, och låt sjuda upp. Sjud tills morötterna börjar mjukna lite. Smaka av med fond, vitvinsvinäger och färsk dill.
Rör ner laxen och låt sjuda i ca 5 minuter. ( eller tills laxen är klar )
Ta bort grytan från värmen och rör när kräftorna, de ska bara bli varma. Kokar de så blir de lätt sega.

Vill man göra det mer som en gryta, och servera potatis eller ris till så red av soppan med maizena eller mjölredning.
Och skulle grytan bli för stark trots att Ni smakat av , så rör ner några msk creme fraiche tills ni fått en mildare smak 🙂

Häll upp i skålar, och garnera med lök och chili

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
doris
11 år sedan

värdens godaste soppa

Elin
9 år sedan

hur gör man när man slantar morötterna?

Jenny Warsen
Reply to  Elin
9 år sedan

Man skär dem som ringar.

Lotta Edström
9 år sedan

God kväll om man vill utesluta grädde vad kan man använda då? Tack för många toppenrecept 🙂

Linn
7 år sedan

Har du något vintips till denna soppan 🙂

Nästa inlägg

Slottsgryta med kyckling & soltorkade tomater

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x