Jordgubbssaft

 Den klart godaste jordgubbssaften är den som min syster brukar göra !
Och den är enkelt också, utan konserveringsmedel 😀 Varsågoda

Du behöver :

 

4 liter jordgubbar (ca 2 kg)
8 dl vatten
12 dl socker

Gör så här:

Rensa och skölj jordgubbarna
Häll på vattnet och låt koka upp
Låt koka i 10 min ca, under tiden mosar du jordgubbarna med en gaffel mot grytans kant.
Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts in ett durkslag.
Låt stå och självrinna i 30 minuter Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Tag grytan åt sidan. Och låt den svalna lite innan du häller upp saften i flaskor.

 

* Saften kan frysas in i plastburkar

Serveras med massor utav is

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
7 år sedan

Hejsan. Tänkte testa göra jordgubbssaft idag.
Men har lite frågor.
Hur länge håller sig jordgubbssaften om man inte fryser den?
Måste den stå kylt?
Är saften drickbar som den är eller ska man blanda med vatten när man ska dricka?

Tack för goda recept!

Mia
7 år sedan

Hej!
Hur mycket saft blir det av detta recept?
Ska man späda ut eller dricka som sådan?
Imorgon ska jag pröva 🙂

Ester
5 år sedan

Hej! Tänkte göra denna saft imorgon men undrar hur mycket det blir av detta?

Marita Corneliusson
2 år sedan

Blev god saft gjorde nästan dubbel blev ca 5liter saft. Säder alltid med vatten

när jag dricker saft .

Nästa inlägg

Raggmunkar med bacon och lingon

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x