- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fannys och Thelmas drömtårta

Fanny och Thelma ville baka lite och det blev en fin drömtårta med färska jordgubbar, denna bakade de alldeles själva.
Detta är en frisk sommartårta som är jättegod- utan att bli för söt som vissa bakverk gärna blir..

För att inte missa matbloggens uppdateringar av nya mat- och bakrecept varje dag, följ gärna bloggen på facebook HÄR [1] eller på instagram @jennysmatblogg


Detta var en variant till den ”vanliga” cheesecaken som vi brukar baka. Och eftersom tårtan har en söt botten i och med drömmarna, så är det gott att själva fyllningen är mer syrlig i smaken.

Detta behöver du.

Till tårtbotten:
ca 15- 17 drömmar
50-75 gram smält smör

Fyllningen :
300 gram färskost ( tillexempel Philiadelphiaost )
1 1/2 dl creme fraiche
150 – 200 gram Mixade jordgubbar ( Går bra med jordgubbssylt också )
2 msk florsocker
* Vill ni göra cheesecaken högre så kan man bara dubbla recepetet

Gör så här :

Smula / mixa drömmarna till fina smulor, smält smöret och rör ihop med smulorna.
Tryck ut i en rund botten 20- 22 cm, med avtagbara kanter.
Mixa jordgubbarna med florsockret till en slät jordgubbssmet. Rör ihop creme fraichen med philiadelphiaosten, och blanda ner jordgubbsblandningen där i.
Bred ut smeten över botten och ställ kallt i kyl minst 5-6 timmar.
Ta fram tårtan i god tid , 20 – 25 minuter innan den ska serveras  och dekorera med färska jordgubbar.
Perfekt sommarfika.

3