- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Krämig kycklinglasagne

Dagens middagstips blir en krämig kycklinglasagne 🙂

Missa inte att följa mina mat- & bakuppdateringar på Instagram
@jennysmatblogg

 
  
Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
Mozarella
Bechamelsås:
5 dl grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
tacokrydda
 
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen:

 Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp

Häll upp mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du i resten avmjölkblanningen också, medan såsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av.
och låt sjuda ett par minuter.

Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.
Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.

* Mitt tips på snabbmatsvariant på denna lasagne , är att köpa Knorrs färdiga bechamelsås, den smakar faktiskt nästan lika gott som den hemmagjorda 🙂

2