Daimgodis

daim

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
För  jag vill inte att godiset ska bli jättehårt – utan föredrar att  det bara blir segt.
Och då drar du bort kastrullen från plattan.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .

Låt svalna lite innan du skär i lagom bitar. Men den ska inte hunnit bli kall!
Detta daimgodis är nästan onödigt gott !!

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
11 år sedan

Hej!

Hur många grader skall kolan hålla när man tar bort den från plattan, är det 120 grader?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
11 år sedan

Jag gjorde kulprovet. Grader beror på hur seg/ hård du vill ha Kolan.

11 år sedan

Det här ska jag verkligen testa! Det verkade både vara enkelt att göra och vara riktigt gott! 🙂

Tanja
9 år sedan

Hej tänkte fråga hur stor form hade du skulle vilja göra i samma storlek.

Jenny Warsen
Reply to  Tanja
9 år sedan

Det är en gratängform cirka 20 * 30 cm

Tanja
9 år sedan

Går det bra att frysa ? Eller ska de förvaras i kylen?

Emma
Reply to  Tanja
8 år sedan

Jag frös min daim/kola, inga problem. Men ta gärna fram den nån minut innan bjudning. Smakar bäst då tycker jag.

Linda
9 år sedan

urgoda! Älskar din blogg och dina recept!
kram Linda

9 år sedan

Hej jag undrar om man vill ha kolan hård hur länge ska den koka?
Tack för en enormt bra blogg

Jenny Warsen
Reply to  Marie
9 år sedan

Gör kultestet, När du droppar ner några droppar av den kokande smeten i kallt vatten såkommer du märka hur hård kolan blir när den stelnar. 🙂
Lcyak till

Nästa inlägg

Fisksoppa med smak av saffran

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x