- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fylld köttfärslimpa

Idag tänkte jag bjuda på Fylld köttfärslimpa :

 

Du behöver för 7- 8 portioner  : 

1 kg köttfärs
smör
1 pressad vitlök
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar  med creme bonjour  / alt. 1 ask philadelphiaost

Serveras med potatismos och brysselkål.

Gör så här :
Ställ ugnen på 175- 200  grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna smet, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken , och pressa ner vitlöksklyfta innan du blandar smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem på plastfolie.

Bred ut philadelphiaosten, och rulla sedan ihop detta till en fin köttfärslimpa.
Lägg i smord form och in i ugnen i ca 40- 50 minuter.

Låt stå i ugnen  i ca 40- 50 minuter, eller tills färsen är genomstekt.Servera sedan den fyllda köttfärslimpan till ett gott potatismos och lite. Färsk , nykokt brysselkål.

2