Fylld köttfärslimpa

Idag tänkte jag bjuda på Fylld köttfärslimpa :

 

Du behöver för 7- 8 portioner  : 

1 kg köttfärs
smör
1 pressad vitlök
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar  med creme bonjour  / alt. 1 ask philadelphiaost

Serveras med potatismos och brysselkål.

Gör så här :
Ställ ugnen på 175- 200  grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna smet, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken , och pressa ner vitlöksklyfta innan du blandar smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem på plastfolie.

Bred ut philadelphiaosten, och rulla sedan ihop detta till en fin köttfärslimpa.
Lägg i smord form och in i ugnen i ca 40- 50 minuter.

Låt stå i ugnen  i ca 40- 50 minuter, eller tills färsen är genomstekt.Servera sedan den fyllda köttfärslimpan till ett gott potatismos och lite. Färsk , nykokt brysselkål.

2

4 responses to “Fylld köttfärslimpa

  1. Camilla skriver:

    Hej!

    Jag är inte helt bekväm i köket men gillar skarpt dina recept. Nu har jag äntligen tagit mod till mig att prova också och då blev det en del frågetecken. Menar du en vitlöksklyfta i receptet? Det står bara en vitlök. Sedan står det att du delar färsen på hälften, vad gör du med den andra hälften? Blir det ”locket”?

    1. Jenny Warsen skriver:

      1 vitlöksklyfta och ja det blir locket 🙂
      det är ett gamlat recept, jag var inte så tydlig i min beskrivning då 🙂

  2. Emma skriver:

    Måste säga att Jag ÄLSKAR din sida!! Varje gång jag ska göra mat från recept så gör jag alltid dina!! Och blir lika gott varje gång! 🙂 idag blir det den här köttfärslimpan

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad glad jag blir <3

Lämna ett svar till Jenny Warsen Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *