Frisk hemmagjord limeglass

 

Du behöver :
3 äggulor
3 äggvitor
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl limesaft ( färskpressad )
Rivet skal av 1 lime

Serveras med färska jordgubbar, ev kan man pudra över lite florsocker.

Gör så här:
Ta fram 3 skålar.
I första skålen lägger du äggulorna, socker, vaniljsocker, limesaft och rivet skal.
Vispa samman till en fluffig smet. Sedan i skål nummer 2 vispar du grädden, den ska vispas länge, så att den blir fast och fluffig. I 3 skålen vispar du äggvitor, länge till ett hårt skum. Sedan vänder du ner vispgrädden i äggulssmeten och tillsist vänder du ner äggvitorna.

Fyll upp i en form ( eller muffinsformar ) och ställ i frysen i minst 4 timmar innan servering.
Men gör gärna glassen en dag innan den ska ätas! Servera sedan glassen med färska jordgubbar som du pudrar florsocker över.

Och river lite limeskal över.

2
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
maria
11 år sedan

Kan man göra glassen med vanilj,vit choklad eller jordgubbs smak?

Olivia
9 år sedan

Hur många portioner är receptet till? Skulle behöva snabbt svar 🙂

Maria Åberg
8 år sedan

Ljuvlig! Den måste jag testa igen till sommaren.

Agnes
6 år sedan

Hur många portioner är receptet till?

jennysmatblogg
Reply to  Agnes
6 år sedan

Beror på hur mycket man äter.
Jag gissar 1 dl per portion om det bara är en efterrätt.

Agnes
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Okej, tack så mycket.
Så receptet ovanför är beräknat för ca 4 stycken? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Agnes
6 år sedan

Ja, om man har det som efterrätt.
Ska man mer äta det bara sådär framför tv-n, skulle jag säga 2 portioner. 😉

Nästa inlägg

Fläskytterfile i pepparsås

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x