Fläskytterfile i pepparsås

 

fläskytterfile

Det här behöver du till 4 personer: 
1 putsad  fläskytterfile
smörSåsen:
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
2 1/2 msk kalvfond (koncentrerad)
1 msk kinesisk soja
2 tsk svartvinbärsgele
Nymalen peppar
salt
Maizena eller mjölredning
Serveringstips : Kokt potatis ( ris ) och kokta grönsaker.

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar.
Bryn dem sedan i rikligt med smör, tills medaljongbitarna nästan är helt genomstekta.
Ställ sedan in köttet i ugnen i en djup ugnsfast form. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt en msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen i. Häll ner grädden, cremefraichen,  & kalvfond och låt sedan sjuda upp. Vänd ner soja & gele och smaka av med salt, och ev. lite mer peppar om ni vill ha mer smak.

Sedan tar ni ut kötter ut ugnen och häller över såsen innan ni ställer tillbaka formen i ugnen igen.
Sedan ska det stå och småputtra en ca 10-15 minuter tills köttet är riktigt färdigt.
Serveras sedan med den nykokta potatisen och kokta grönsaker.

 

10
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan Eriksson
10 år sedan

Hej!

Ville bara säga att detta recept är en personlig favorit hos mig och min sambo. Det är ruggigt gott och samtidigt väldigt enkelt att göra. Istället för kalvfond har vi testat att köra med 2 st köttbuljongtärningar – något som kryddar upp det lite extra tycker vi. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Johan Eriksson
10 år sedan

Vad roligt att ni gillar receptet 🙂

9 år sedan

jag gör lite samma sak med fläskfilé, skär den i centimeter tjocka bitar och bryner dom i salt och peppar. Lägger dom i en ugnsfast form och smular över ganska mycket grönpeppar ca en msk tror jag. Öppnar en femma grädde och häller i lite vanlig guldsoya och häller över det tillsammans med lite smör. In i ugnen lite drygt en halvtimme, färdigt. Väldigt poppis hos mina barn.

Anki
9 år sedan

Detta blev en en klar favorit hos mig & min familj. Det kommer göras fler gånger. Mums!

Susanne
9 år sedan

Hej! Har testat många recept från dig senaste tiden och kände att nu måste jag berömma dig!! Massor av god mat från dig har vi testat men den här var otroligt, grymt, fantastiskt god!! Himmelskt t om 🙂 Nobelpriset i mat borde gå till dig om det fanns ett 🙂 😉

Kram Susanne som ser fram emot många fler recept från dig 🙂

Frida
8 år sedan

Hej. Jag ska testa ochgöra detta imorn och har läst receptet 4ggr men ser inte vart det står att köttet ska vara i ugnen först och hur länge? :-/ Står bara ”Sedan tar ni ut kötter ut ugnen och häller över såsen innan ni ställer tillbaka formen i ugnen igen”.

jennysmatblogg
Reply to  Frida
8 år sedan

De ska bara vara i ugnen medan man gör såsen

Githe
6 år sedan

Tack för ett supergott recept?

Lotta
4 år sedan

Kan man frysa det och sen ta upp det och värma upp det?

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
4 år sedan

Absolut

Marina Fyhr
2 år sedan

Vad är det för peppar?

Nästa inlägg

Chokladbiskvier

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x