Kolapaj

Du behöver :
Digestivbotten:
10 krossade digestivkex
25 gram smält smör
( ev. något digestivkex till, eller lite mer smält smör. Testa er fram)

1 burk med inlagda mandariner
1 burk karamelliserade mjölk.
3 dl vispgrädde
50 gram grovhackad mörk kvalitetschoklad.

Gör så här:
rör ihop till en pajbotten och platta ut i formen ( ca 22-24 cm )
Bred den karamelliserade över digestivbotten :

Öppna mandarinerna och låt dem rinna av så att pajen inte blir fylld med vätska.
Lägg sedan dem över kolatäcket:

Vispa sedan grädden tjock och fluffig, och lägg den över mandarinerna,
grochacka sedan den mörkachokladen, och strö över.

Klart att serveras !

5

11 responses to “Kolapaj

  1. lisa skriver:

    Har gjort liknande fast med banan istället för mandarin och nästa gång tänkte jag göra med hallon. Jätte gott verkligen!!
    Ett tips är att den kondenserade mjölken går att köpa färdigkokt så man slipper den långa koktiden. Kostar lika som okokt och dom brukar stå brevid varandra på affärn.
    Älskar dina recept! Testat många och är jättenöjd!

  2. Sandra skriver:

    Hej! Ser och låter verkligen jättegott! Kan man byta ut grädden mot något annat?

  3. Josefine skriver:

    Testade att göra denna i helgen fast med bananer istället för mandarinen och den va mer än uppskattad av gästerna! 10 poäng av 10!

  4. Tess skriver:

    ska man koka i 3 T iMMAR????

  5. AnnaK skriver:

    Japp 3 timmar kokn om du inte köper färdig kokt. Lika god..

  6. Helena skriver:

    Vaniljkesella brukar jag ha på i stället för grädde och hallon istället för mandariner.

  7. Sofia skriver:

    den ser verkligen underbart god ut

  8. Lina skriver:

    Hej! jag förstår inte riktigt receptet, känns som ett par moment saknas…
    Under ”Gör så här:”
    Står det > ”under tiden kan du göra pajbottnen”…
    Under tiden? Vad är det som ska ske ”under tiden” när man ska göra pajbottnen?

  9. Elisabeth skriver:

    du ska koka den kondenserade mjölken i tre timmar.

  10. Anette skriver:

    Först står det karamelliserad mjölk och sen kondenserad? Samma sak? Tänkte göra denna nu i helgen

    1. Jenny Warsen skriver:

      Karamelliserad är den färdigkokta ( kondenserade mjölken ), den brer du bara ut över botten.

Lämna ett svar till Elisabeth Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *